Terug naar Nieuws

Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Gepubliceerd op:
Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Door Gerry Grave

 

Tijdens de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup, afgelopen zaterdag in Dronten, lieten de rijdsters van Team Speelman Haak wederom zien over veel aanvalslust te beschikken. Janet Beers nestelde zich weer in de top twintig. Door de zeventiende plaats die ze behaalde voegde ze vier punten aan haar klassementstotaal toe. Vera Otten eindigde als 25ste. Janinka van Weperen haalde de finish niet; dertien ronden voor het einde moest ze de wedstrijd helaas staken. De koers werd gewonnen door Irene Schouten voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida en klassementsleidster Manon Kamminga.

 

Van Janet Beers was de prestatie bijzonder knap te noemen. De nog maar achttienjarige rijdster reed in Dronten twee wedstrijden. Eerder op de dag kwam ze uit op het NK Jeugdmarathon dat ze als vijfde afsloot. Ploegleider Gerben de Ruiter Bekkering had ontzettend veel lof voor de prestatie van Beers die tijdens de tachtig ronden lange dameskoers in de avonduren ook nog eens zeer attent reed. Ze zocht een plekje in het peloton, maar zorgde ervoor dat ze tijdens de uiteindelijke massasprint goed van voren zat en dus een heel aardige klassering neerzette.

 

Vera Otten was degene die langdurig in de aanval was. Zestig ronden maar liefst. “Erg goed. Ze was steeds met de juiste groepjes mee en koerste heel slim”, zei De Ruiter Bekkering. Over haar 25ste plaats was de ploegleider ook zeer tevreden. Het gold ook voor het koersen van Janinka van Weperen die de finish weliswaar niet haalde, maar eveneens bij een aanval was betrokken. Ze reed een paar ronden vooruit en hoewel ze er op bepaalde momenten doorheen leek te zitten bleef ze maar gaan en dat sierde het rijden van Van Weperen. “Zij reed een erg goede koers. Dat ze duizend doden stief en tóch doorzette is geweldig”, aldus De Ruiter Bekkering die terugkeek op een goede wedstrijd waarin de dames zich veelvuldig lieten zien.

 

Janet Beers haalde in het klassement enkele rijdsters in en weet zich inmiddels in de top dertig geklasseerd. De 29ste plaats is haar deel. Er volgt nog één wedstrijd om de KPN Marathon Cup, namelijk op zaterdag 2 maart a.s. in Leeuwarden. Beers kan wellicht nog enkele plaatsen stijgen en wellicht de top 25 bereiken.

 

Komende dinsdag vliegt Team Speelman-Haak naar Zweden om er deel te nemen aan de KPN Grand Prix Cup. Drie wedstrijden staan er op het programma.

 

Bekijk ook

Muriël rijdt 300 kilometer op één dag: 'Je kunt meer dan je denkt'

Muriël rijdt 300 kilometer op één dag: 'Je kunt meer dan je denkt'

Dit jaar ben ik (Muriël) van plan om heel wat marathons te rijden bij de topdivisie. Na een heel mooi trainingsweekend met het team en de sponsor op de Veluwe vond ik het wel leuk voor nog een ui…
 
Een weekend hengsten met Haak op de Veluwe: verslag van een zomers trainingskamp

Een weekend hengsten met Haak op de Veluwe: verslag van een zomers trainingskamp

Door Jessica Merkens Al weken werden we door sponsor Freddy Haak bang gemaakt voor het Haak trainingsweekend in juli. Een 100 kilometer lange mountainbikerit over de Veluwe, en hij zou ons niet gaan …
 
Anneke Dijkstra tweede op NK tijdrijden

Anneke Dijkstra tweede op NK tijdrijden

Anneke Dijkstra is woensdag als tweede geëindigd op het NK tijdrijden voor elite rensters zonder contract. Anneke snelde met een gemiddelde van 41,463 km/uur over het heuvelachtige parcours …