Terug naar Nieuws

KPN Marathon Cup 5

Gepubliceerd op:
KPN Marathon Cup 5

 Top 10 doelstelling wederom behaalt!

Daniëlle en Loes verdedigden met zijn tweetjes de groen blauwe kleuren van Speelman Haak, omdat Vera ziek was en Janneke voor de ploegenpresentatie van haar wielerteam in Italië was.

De eerste helft van de wedstrijd hielden de dames van Team Speelman Haak zich een beetje rustig. Met maar twee ijzers in het vuur en Daniëlle nog wat last van de rug en Loes die niet wist waar ze stond na haar verplichte rust vanwege knieklachten, moesten de krachten goed verdeeld worden. En dat lukt vrij goed. Loes sprong op een gegeven naar een mooi groepje toe en de dames in deze kopgroep werkten goed samen, zodat de voorsprong op het peloton gestaag opliep. Er reed enige tijd nog een groepje tussen met daarin Daniëlle, maar deze dames werden teruggepakt door het peloton. Uiteindelijk pakte Loes met haar 13 mede koploopsters een rondje voorsprong en de top 10 doelstelling kwam daarmee al serieus binnen bereik. In de resterende ronden in het peloton wist Daniëlle haar een beetje te helpen, zodat Loes kon herstellen en in de finale reden ze samen naar voren.

 

 

 

 

 

 

 

 


Daniëlle reed in de sprint van het peloton naar een 23e plaats en daarna begon de echte finale voor de kopgroep. Loes hield zich lang op in de achterste helft van de groep, maar met minder dan 5 rondjes te gaan schoof ze mooi mee naar voren. In de laatste ronde wist ze zich goed te handhaven en uiteindelijk kwam ze als 8e over de finish achter winnares Iris van der Stelt.

Snelle laatste wedstrijd in Leeuwarden

Snelle laatste wedstrijd in Leeuwarden

Afgelopen zaterdag stond de laatste marathon cup van het seizoen alweer op het programma. Dit keer reisden we voor de finale af naar Leeuwarden: een hele snelle baan. En dat bewees zich ook. Het tempo…
 
Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Door Gerry Grave   Tijdens de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup, afgelopen zaterdag in Dronten, lieten de rijdsters van Team Speelman Haak wederom zien over veel aanvalslust te beschik…