Terug naar Nieuws

Een rappe koers met massasprint in Heerenveen

Gepubliceerd op:
Een rappe koers met massasprint in Heerenveen

Foto: Hidde Muije / @instaschaats

Na een koersloos weekend, waarin we in Limburg op de fiets en schaats flink wat uren hadden gemaakt, stond zaterdag de marathonwedstrijd in Heerenveen op het programma. Gretig en met veel zin stonden we aan de start! Janet mocht weer in haar mooie witte pak starten als leider van het jongerenklassement. 

In Heerenveen ligt het tempo een stuk hoger dan op andere banen, wat wegrijden lastig maakt. Iedereen 'glijdt' makkelijk naar elkaar toe. Dat was ook dit keer het geval. Er werd wel veel aangevallen, maar heel ver weg kwamen de uitlooppogingen niet. Janet, Jessica en Anne zaten omstebeurt mee en scherp voorin. Ook Muriël reed netjes voorin het peloton, maar moest halverwege toch de wedstrijd verlaten helaas. 

Diep in de finale probeerden Anne en Jessica nog te ontsnappen met kopgroepjes en Anne reed zelfs een keer solo weg. Ze kreeg zo'n 100 meter maar werd uiteindelijk toch teruggepakt. We maakten ons op voor een massasprint. Het was één grote chaos met veel duwen en trekken, terwijl het tempo nog steeds heel hoog was en de bochten al aardig uitgetrapt. Goed opletten dus. Uiteindelijk wisten Janet en Jessica elkaar niet helemaal te vinden in de chaos. Janet sprintte naar een 7e plek, Jessica werd 12e en Anne 25e. Janet wist hiermee het witte pak te behouden en klimt ook in het algemeen klassement naar een zesde plek. En we hadden een primeur: we waren eerste ploeg in de daguitslag geworden. 

Uiteindelijk was het de snelste marathon ooit bij de dames, met een gemiddelde rondetijd van 32,5 seconden.

Uitslag

 

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen …
 
Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…