Terug naar Nieuws

De laatste wedstrijden van 2018

Gepubliceerd op:
De laatste wedstrijden van 2018

We kunnen met vertrouwen het nieuwe jaar in. Verslagen van Vera en Janet over de afgelopen twee weekenden. 

Vera over de marathon in Den Haag vorige week:

Bijna net niet helemaal in Den Haag

Janinka en ik (Vera) stonden samen aan de start in Den Haag voor KPN Cup 7. Loes en Janneke zijn de kou ontvlucht en maken heel wat fietskilometers in het zonnige Spanje (koukleumen?).

In Den Haag waren dezelfde ingrediënten als vorige week aanwezig: kou, wind en zwaar ijs. Ingrediënten voor een zware koers, daar had ik wel zin in. Afgelopen woensdag was ik Groningskampioen geworden, met mijn vorm zat het dus wel goed. Ook Janinka had goede moed om de koers uit te rijden.

De koers begon rustig, toch had ik zelf moeite om voorin het peloton te blijven. Ik verspilde veel energie door buitenom in de wind te schaatsen. Halverwege de wedstrijd ging het tempo omhoog, Janinka kreeg het zwaar en moest het peloton helaas laten gaan. Zelf probeerde ik met verschillende groepjes weg te komen, maar het peloton liet niemand gaan. Toen iedereen zich klaarmaakte voor een massasprint, lukte het toch een groepje om te ontsnappen. En ja, ik zat erbij! Met deze 6 dames naar de finish, dat moest lukken. Mijn benen dachten hier alleen anders over, ze deden niet wat ik wilde en ik kon het groepje niet bijhouden. Met lood in mijn benen zakte ik terug naar het peloton. Op wilskracht heb ik de wedstrijd uitgereden, maar dat is natuurlijke een schrale troost.   

Volgende week gelukkig alweer een nieuwe kans. Dan ga ik minder energie verspillen en dat lukt het mij wel helemaal. Tot in Breda!

 
Janet over het NK afstanden en de marathon in Breda:
Vorige week was het voor mij even helemaal vreemd. Terwijl Vera en Janinka naar Den Haag afreisden. Ging ik naar Enschede voor het NK lange afstanden junioren. Helaas door ziekte niet helemaal de voorbereiding die ik gewild had, maar gelukkig wel op tijd weer fit genoeg. Zaterdag stond de 3 km op het programma. Ik stond al in rit 4 en zette toen de snelste tijd tot nu toe neer: 4.31. Daarna was het afwachten. Er gingen uiteindelijk maar 4 andere rijdsters onder mijn tijd wat een 5e plaats opleverde en plaatsing voor de 5 km voor zondag.
Zondag starte ik eveneens weer in de 4e rit. Mijn tegenstandster ging heel hard van start waardoor ik ook net te hard begon. Ik kon het gelukkig wel beter volhouden, maar liet mn rondjes aan het einde wel net te veel oplopen. Het leverde uiteindelijk een nieuw PR van 7.42 en weer een 5e plek op. 
Deze week was ik gewoon weer aanwezig met de kpn cup in Breda. Ook Janneke was helemaal eerder uit Spanje gevlogen om de marathon te rijden. Samen met vera en Janinka maakte het team voor vandaag compleet. Het ijs was slecht in Breda en dat zorgde dat de wedstrijd zwaar werd. Vera en ik zijn allebei een paar keer met groepjes weggeweest, maar geen groepje was blijvend. Op een gegeven moment plaatste Janneke een aanval die leek het te gaan redden, totdat van het groepje van 4 er 1 viel. Het peloton ging weer rijden en helaas werd dat gat gedicht. Uiteindelijk bleef er geen groepje weg en werd het een massasprint. Janneke en ik vonden elkaar en reden samen naar voren en waarmee Janneke de sprint voor mij aantrok. Er zaten nog wat verbeterpuntje, maar evengoed sprintte ik naar een 11e plek. Heel erg bedankt Janneke! Janneke zelf liep de sprint lopen en werd 33e en Vera eindigde op de 27e plaats.
De volgende wedstrijd is alweer het NK op 1 januari. Deze wordt ook bij de nos op tv uitgezonden. Maar voor het zo ver is hebben we 30 december eerst nog een trainingsdag.
 
Vandaag heeft Janet nog meegedaan aan het Gewestelijk Kampioenschap (Noord-Holland) marathon voor junioren. Hier wist zij naar de winst te rijden!
 
Om af te sluiten: iedereen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar gewenst!

 

Bekijk ook

Snelle laatste wedstrijd in Leeuwarden

Snelle laatste wedstrijd in Leeuwarden

Afgelopen zaterdag stond de laatste marathon cup van het seizoen alweer op het programma. Dit keer reisden we voor de finale af naar Leeuwarden: een hele snelle baan. En dat bewees zich ook. Het tempo…
 
Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Door Gerry Grave   Tijdens de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup, afgelopen zaterdag in Dronten, lieten de rijdsters van Team Speelman Haak wederom zien over veel aanvalslust te beschik…
 
KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

  Het begon allemaal zo mooi voor de rijdsters van Team Speelman-Haak tijdens de KPN Marathon Cup in Enschede. IJsbaan Twente was het decor voor de twaalfde wedstrijd in dit klassement en meteen…