Terug naar Nieuws

De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Gepubliceerd op:
De laatste keer in Leeuwarden, door Janet Beers

Zaterdag 11 maart reden de beloften- en topdivisierijdsters hun laatste wedstrijd van het seizoen in Leeuwarden. En voor Jade, Janet, Jessica en Sandra ook de laatste in OCRE-Haak kleuren. Ze stoppen met marathonschaatsen. Lees hieronder hoe Janet haar laatste wedstrijd beleefde.

Het was alweer de laatste, niet alleen de laatste wedstrijd van het seizoen maar de laatste wedstrijd van onze carrières... En voor deze laatste wedstrijd reisden we af naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Voordat het startschot klonk, waren de eerste bloemen al binnen. Jade, Janet en Jessica gingen op voor hun afscheidsrondje en krijgen samen met alle stoppende marathonners een bloemetje van de KNSB. Nadat de bloemen bij de ploegleider waren gebracht en het afscheidsrondje afgerond was, klonk het startschot voor de laatste 80 rondjes. We stonden op scherp en gelijk werd de aanval gekozen door Jade en Jessica en stopte Janet af op kop van het peloton. Dit was het startschot voor een aanvallende koers. Continu kozen er groepjes voor de aanval en hoopte de goedkeuring van het peloton te krijgen.

De meiden van OCRE-Haak sprongen om de beurt mee in de aanval. Jade koos ook nog eens voor een solo aanval en kreeg flink wat meters. Dit inspireerde andere meiden en die probeerden te spingen waardoor het gat dicht werd gereden. Jade kwam weer terug in het peloton en kwam helaas ten val, waarbij ze flink schade had aan haar knie. Sandra zag dit gebeuren en wilde Jade terug naar het peloton brengen, maar de schade aan haar knie was groot en ze moest de wedstrijd staken.

Janet en Jessica waren nog wel in de wedstrijd en reden alert voorin. Jessica probeerde het nog een keer, maar het peloton had zijn ogen gericht op een massasprint en liet niks meer gaan. In de finale was het chaos met veel valpartijen tot gevolg. Janet wist zich nog net staande te houden, maar dat ging ten koste van een goeie positionering. Uiteindelijk wist ze er nog een 15e plek uit te slepen. Jessica eindigde als 34e. Na afloop bleek Jades knie gehecht te moeten worden. Gelukkig viel de schade verder mee.

Het zit er dan toch echt op. We hebben met veel plezier als team gereden dit jaar en willen jullie allemaal bedanken voor de steun en support!

Uitslag

Strijden in het Zweedse Luleå

Strijden in het Zweedse LuleƄ

Afgelopen week gingen de topdivisierijdsters en Muriël van start op het zee-ijs van Luleå, voor de laatste natuurijswedstrijden van het seizoen. 80, 40 en 100 kilometer stonden er op het me…
 
Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Janet 18e na sloopkoers in Groningen

Zaterdag reden we de laatste wedstrijd voor het Zweden avontuur. In het hoge noorden werd het een sloopkoers met hoog tempo. Ook belofterijdster Muriël mocht meedoen.