Terug naar Nieuws

Met z'n allen naar de streep met Irene

Gepubliceerd op:
Met z'n allen naar de streep met Irene

 

1 januari is sinds enkele jaren voor de marathonschaatsers niet alleen de eerste dag van het jaar, maar ook de dag waar de eerste hoofdprijs van het nieuwe jaar is te winnen.

Het NK kunstijs wordt dan namelijk verreden en dit jaar was plaats van handelen het ijs van Kardinge in Groningen, toch een beetje onze thuisbaan.

 

Met 5 dames aan de start was team Speelman Haak op volle sterkte, Janinka had zich namelijk via de regio-top wedstrijden ook startrecht op het NK afgedwongen. Helaas waren Loes en Vera niet topfit door de jaarwisseling gerold en hadden zij af en toe 'lucht te kort'.

In de wedstrijd over 100 ronden waren er diverse ontsnappingen, maar nooit kreeg een groepje echt de ruimte. Vera, Janet en Janneke zaten wel een paar keer mee en vooral onze youngster liet zien dat ze haar plek in het grote vrouwen peloton helemaal heeft gevonden.

 

Na 2/3 van de wedstrijd moesten Janinka en Loes het peloton laten gaan. In laatste deel van de wedstrijd hebben we als team het nog een aantal keren geprobeerd om een forcing in het peloton door te voeren en er een spannende finale er van te maken, helaas willen veel teams erg graag met A-ware en Irene naar de streep rijden waardoor het wederom een massasprint werd. De sterkste van de dag was Carien Kleibeuker maar die mocht niet winnen.

Dit zegt niets over de kwaliteiten van Irene maar wel veel over het niet slimme rijden van veel rijdsters/teams waardoor je altijd voor plek 2 of lager de wedstrijd rijdt.  

 

Janneke werd 19de in de wedstrijd en we vonden Janet en Vera op plek 20 en 36 terug in de uitslag.

Op naar zaterdag in Tilburg waarbij wij hopen dat er weer echt gekoerst gaat worden met het juiste koersinzicht en acties die daaraan vasthangen.

Bekijk ook

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

  Het begon allemaal zo mooi voor de rijdsters van Team Speelman-Haak tijdens de KPN Marathon Cup in Enschede. IJsbaan Twente was het decor voor de twaalfde wedstrijd in dit klassement en meteen…
 
Schaatssters Team Speelman-Haak reden meerdere wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee

Schaatssters Team Speelman-Haak reden meerdere wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee

  Door Gerry Grave   Bijna twee weken geleden togen vier schaatssters van het marathonschaatsteam van Team Speelman Haak naar Oostenrijk om er op de Weissensee aan diverse wedstrijden mee…
 
De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

  Afgelopen zaterdag reisden we, Loes, Janet, Vera en ik, voor de tweede keer dit jaar af naar Amsterdam voor alweer KPN cup 11.   De dinsdag ervoor hadden we een wedstrijd op Biddinghuiz…