Terug naar Nieuws

Last woman standing

Gepubliceerd op:
Last woman standing

 

We mochten weer aan de bak in KPN Cup nummer 10, in Thialf, Heerenveen. Janinka, Janet, Vera en ik (Loes) stonden aan de start.

Vera had deze week rustig aan gedaan, om na vorig weekend goed te kunnen herstellen. Ikzelf was net weer terug van een kleine week fietsen in Spanje. Hoe we er precies voor stonden, wisten we dus niet, maar de opdracht was duidelijk: voorin zitten. Sinds de vorige wedstrijd in Heerenveen weten we namelijk dat je op deze baan nooit weet wat voor soort koers je kan verwachten. In de langebaanwedstrijden die ’s middags nog werden verreden, kwamen goede tijden langs, dus wij verwachtten snel ijs.

Snel was het wel, maar in de bochten leek het een voorproefje op de Weissensee: scheuren ontwijken. De combinatie van lage rondetijden en het slechte ijs, zorgden voor een ware slijtageslag. Veel valpartijen, waar Janet meteen slachtoffer van werd. Wat schade aan het pak en de schaatsen, maar ze stond op en zette de achtervolging op het peloton in. Een aantal valpartijen later werd de wedstrijd geneutraliseerd, wat voor Janet even goed uitkwam, want zo stonden we weer mooi met z’n vieren aan de startlijn.

Waar ik voor de herstart nog lekker voorin koerste, zat ik nu al snel wat achteraan te ‘klooien’. Toen ik naar voren keek, zag ik dat de rest van het team het ook niet makkelijk had en dat er steeds meer gaten vielen in het peloton. Janinka had knap een gat dichtgereden op kop van het peloton, maar “dat deed wel heel veel pijn” en Janet had al een jasje uitgedaan na haar val. Het zal toch niet dat we er straks allemaal af liggen… Bij mij was dit helaas toch snel het geval. Nog wat last van het virus dat ik met kerst had opgepikt, de verkeerde plek in het peloton en misschien mijn trainingsweek in Spanje nog een beetje in de benen.

Toen ik langs de kant stond, kwam Janinka daar al snel bij staan en ook Janet moest de strijd staken. Er werd volle bak doorgetrokken op kop van het peloton, met een gemiddelde rondetijd van 32.1. Vera leek ook ik geslagen positie te rijden toen het peloton echt in stukken brak, maar rondje na rondje reed ze verder naar voren en knokte zich zo terug naar de voorste groep.

Uiteindelijk was het peloton nog maar 23 dames ‘groot’ en Vera reed daar nog steeds bij. Richting de finale plaatste ze zelfs nog een aanval, onder aanmoediging van de rest van het team. Helaas kwam ze niet echt los en kreeg ze ook niemand mee. Het draaide uit op een massasprint, gewonnen door Irene Schouten. Vera pakte nog net twee puntjes mee voor het klassement, met een nette 19e plek.

Met dank aan onze sponsoren, konden we daarna onder het genot van een hapje en een drankje (altijd goed voor het herstel 😉) nog naar de topdivisie mannen kijken. Heel veel tijd om te herstellen krijgen we echter niet, dinsdag staat ons de volgende wedstrijd alweer te wachten. Als het weer een beetje meezit, rijden we dan op Flevonice, een mooie voorbereiding op de Weissensee. Voordat we daar volgende week naar vertrekken, rijden we ook nog één cupwedstrijd, in Amsterdam.

De komende drie weken schaatsen we zo alleen maar buiten, op naar het echte werk dus!

Foto's

Bekijk ook

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

  Het begon allemaal zo mooi voor de rijdsters van Team Speelman-Haak tijdens de KPN Marathon Cup in Enschede. IJsbaan Twente was het decor voor de twaalfde wedstrijd in dit klassement en meteen…
 
Schaatssters Team Speelman-Haak reden meerdere wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee

Schaatssters Team Speelman-Haak reden meerdere wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee

  Door Gerry Grave   Bijna twee weken geleden togen vier schaatssters van het marathonschaatsteam van Team Speelman Haak naar Oostenrijk om er op de Weissensee aan diverse wedstrijden mee…
 
De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

  Afgelopen zaterdag reisden we, Loes, Janet, Vera en ik, voor de tweede keer dit jaar af naar Amsterdam voor alweer KPN cup 11.   De dinsdag ervoor hadden we een wedstrijd op Biddinghuiz…