Terug naar Nieuws

Fietsen, in alle vormen, overal en nergens

Gepubliceerd op:
Fietsen, in alle vormen, overal en nergens

Een blog door Loes. Hoe overleef je een week zonder marathon? Nou, zo dus.

Een weekend geen marathon, dus gaat het halve peloton op zoek naar zon. Niet om een weekje te relaxen aan het strand (ga ik vanuit), maar om uren te maken op de racefiets. Zo kan iedereen nog even extra in vorm komen voor het tweede deel van het seizoen, met daarin ook de natuurijswedstrijden op de Weissensee en in Zweden.

Spanje

Waar Janneke haar kilometers maakt vanuit Calpe, zoekt Vera het nog wat warmer (de grootste koukleum was…?) op Gran Canaria. Nu denk je: deze blog heb je dan zeker ook geschreven vanuit een luie stoel op een zonnig balkon? Nee, gewoon in Enschede, mezelf warmhoudend met wollen sokken en een dikke trui. Janet, Janinka en ik proberen te wennen aan de Nederlandse waterkou, door onze trainingen hier uit te voeren. (En wie gaat er nou naar Spanje als Sinterklaas net hier is?!) Dit betekent natuurlijk niet dat wij minder hard trainen, maar door studie, andere seizoensplanningen e.d. kan niet het hele team nu op trainingskamp. Ik heb het geluk dat ik later in de winter nog genoeg fietsuren over de Spaanse wegen kan maken, met dat vooruitzicht hou ik het hier nog wel even vol. 

Nagenieten en vooruit kijken

Wat doe je dan eigenlijk in die twee weken? Om te beginnen: een dagje nagenieten van de vierdaagse. Want wat was het mooi om met zóveel aanmoedigingen, waaronder die van sponsoren Speelman en Haak, die laatste rondjes te rijden in Groningen! Ondertussen is het zaak om zo snel mogelijk te herstellen van de inspanningen. Ondanks de goede verzorging door Henk, hakt vier dagen volle bak koersen er toch wel in. Al helemaal als je de nacht daarna nog een stuk of 100 keer je laatste rondje opnieuw rijdt... Nu dus genoeg slapen, twee dagen niet -of heel rustig- trainen, een check-up bij de osteopaat, misschien nog een bezoekje aan de masseur en dan kunnen we er weer tegenaan. Voor mij betekent dat ritjes op de racefiets, schaatsen, een crosswedstrijdje rijden (iets met competitiedrang ofzo), de warmte van de wielerbaan opzoeken, hardlopen, springen, core én een inspanningstest, om te kijken hoe ik ervoor sta in de aanloop naar het fietsseizoen. 

To-do-lijst afwerken

Daarnaast heb ik deze twee weken net wat meer tijd dan normaal, om mijn to-do-lijst een beetje in te korten. Nou begon ik de dag na de vierdaagse meteen met het verlengen van dat lijstje, door met het idee te komen om een video-recap te maken, maar ik denk dat dat de moeite waard geweest is. Zie hier het resultaat, inclusief de memorabele eerste tv-beelden van "de Dobber" himself in actie. Verder houdt het in dat ik een schilderij af wil maken, ga werken aan een aantal ontwerpopdrachten voor logo’s etc., mijn site (lnartshop.com) ga updaten en… mijn administratie bijwerken. Op die administratie na, allemaal ontzettend leuke dingen, waarmee ik dit ‘lege’ weekend moeiteloos vol kan plannen.

8 december Alkmaar

Zaterdag 8 december staat in Alkmaar het vervolg van de KPN marathon cup op de agenda. Nadat we als team de Trachitol Trophy geweldig -maar nét niet geweldig genoeg voor de dagwinst- hebben afgesloten, kan ik niet wachten om de 8e weer te mogen koersen! Kunnen we weer rekenen op jouw aanmoediging, langs de baan of voor de livestream? Dan doen wij weer ons best om voor spektakel te zorgen!

 

Foto's

Bekijk ook

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

  Het begon allemaal zo mooi voor de rijdsters van Team Speelman-Haak tijdens de KPN Marathon Cup in Enschede. IJsbaan Twente was het decor voor de twaalfde wedstrijd in dit klassement en meteen…
 
Schaatssters Team Speelman-Haak reden meerdere wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee

Schaatssters Team Speelman-Haak reden meerdere wedstrijden op de Oostenrijkse Weissensee

  Door Gerry Grave   Bijna twee weken geleden togen vier schaatssters van het marathonschaatsteam van Team Speelman Haak naar Oostenrijk om er op de Weissensee aan diverse wedstrijden mee…
 
De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

  Afgelopen zaterdag reisden we, Loes, Janet, Vera en ik, voor de tweede keer dit jaar af naar Amsterdam voor alweer KPN cup 11.   De dinsdag ervoor hadden we een wedstrijd op Biddinghuiz…