Terug naar Nieuws

De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

Gepubliceerd op:
De koers van Amsterdam door de ogen van Janinka

 

Afgelopen zaterdag reisden we, Loes, Janet, Vera en ik, voor de tweede keer dit jaar af naar Amsterdam voor alweer KPN cup 11.

 

De dinsdag ervoor hadden we een wedstrijd op Biddinghuizen en hier hadden we allemaal nog een beetje last van. Desondanks gingen we vol goede moed van start bij een lekker winters temperatuurtje.

Direct aan het begin van de wedstrijd ontstond een kopgroep waar wij helaas niet bij zaten. Zowel Loes als Janet hebben geprobeerd om de sprong naar de kopgroep te maken, maar dit lukte niet.

Doordat er een kopgroep weg was, lag het tempo in het peloton iets lager, waardoor ikzelf lekker voorin mee kon rijden. Loes had toch nog erg veel last van haar val tijdens een training op Biddinghuizen en besloot halverwege de koers te verlaten, voordat ze haar verwondingen erger maakte.

 

Drie rijdsters van de kopgroep waren inmiddels rond en dus maakten Janet, Vera en ik ons op voor de pelotonsprint.

Ik zat er goed bij en het lukte me aardig om me staande te houden in het gevecht om de juiste positie.

Helaas viel iemand, twee rondes voordat we de bel kregen, languit voor me en kon ik haar niet ontwijken, waardoor ik zelf ook ten val kwam.

Ondanks deze valpartij heb ik de wedstrijd uitgereden en dat is dan ook de eerste landelijke marathon die ik uitreed! Janet pakte nog net een puntje mee op de 20e plek en Vera sprintte naar een 37e plaats.

Ik eindigde uiteindelijk op de 59e plek.

 

Foto's

Bekijk ook

Snelle laatste wedstrijd in Leeuwarden

Snelle laatste wedstrijd in Leeuwarden

Afgelopen zaterdag stond de laatste marathon cup van het seizoen alweer op het programma. Dit keer reisden we voor de finale af naar Leeuwarden: een hele snelle baan. En dat bewees zich ook. Het tempo…
 
Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Team Speelman-Haak ook in Dronten vol aanvalslust

Door Gerry Grave   Tijdens de dertiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup, afgelopen zaterdag in Dronten, lieten de rijdsters van Team Speelman Haak wederom zien over veel aanvalslust te beschik…
 
KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

KPN Marathon Cup in Enschede in teken van tegenslag rijdsters Team Speelman-Haak

  Het begon allemaal zo mooi voor de rijdsters van Team Speelman-Haak tijdens de KPN Marathon Cup in Enschede. IJsbaan Twente was het decor voor de twaalfde wedstrijd in dit klassement en meteen…